Activitatie

Obiective turistice în zona Vama Buzăului

Obiective turistice ce pot fi vizitate in zona Vama Buzăului

Masivul Ciucas
Masivul Ciucas

Nedreptatit cumva de fratii Bucegi, nefiind la fel de mult promovat, Masivul Ciucas dispune de trasee montane de o frumusete aparte, nu foarte grele, dar pline de farmec in orice anotimp.

Pasul Tabla Butii
Pasul Tabla Butii

Trecătoare ce face legatura între Munții Tătaru și Carpații Orientali. În timpul Primului Război Mondial aici a fost teatru de operațiuni militare. În prezent, la Tabla Buții au loc în fiecare an, pe 6 august, ceremonii militare. Pasionații de drumeții ar putea să includă în această vară ca traseu drumul care duce la Tabla Buții, una dintre cele mai pitorești zone ale Prahovei. În urmă cu mai bine de 330 de ani, Pasul Tabla Buții era considerat drept principala trecătoare practicabilă din punct de vedere comercial. În memoria celor care s-au jertfit a fost ridicat un monument în apropierea căruia se află Cimitirul militar, unde sunt înmormântați atât soldați români cât și străini. Se spune că soldații morți ar fi fost adunați de pe câmpul de luptă de preotul din satul Slon, Ion Vasilescu, preot care i-a îngropat creștinește pe toți, fără a ține cont dacă este vorba despre soldați români sau străini.

Brasov
Brasov

Orasul Brasov este situat in centrul tarii, inconjurat de Carpatii de Sud, si face parte din regiunea Transilvania.

Lacul Vulturilor
Lacul Vulturilor

Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund se găsește pe partea estică a versantului Mălâia, la altitudinea de 1.420 m, în Munții Siriului.

Valea Zimbrilor
Valea Zimbrilor

Rezervația naturală de zimbri Valea Zimbrilor a fost inaugurată în noiembrie 2008, pe o suprafață de 9 hectare și cu trei locuri de hrănire a zimbrilor.

Cascada Urlatoarele
Cascada Urlatoarele

Cascada Urlătoarea din Vama Buzăului, locul unde poţi merge pe apă. Locul perfect pentru o porţie de aer curat, relaxare şi drumeţii montane.