Restaurant

Bine aţi venit la Gospodăria lui Nea Ion

Câteva cuvinte despre noi și despre pasiunea noastră pentru frumos și tradiție.

Gospodaria lui Nea’ Ion

Gospodaria lui Nea’ Ion

O locație încărcată de istorie atât prin așezământ, păstrarea tradițiilor si a obiceiurilor strămoșilor noștri, trăiri ale oamenilor din satul romanesc, toate acestea făcând ca timpul sa para ca a rămas pe loc.
Ea poarta numele unui bun gospodar din comuna, Ion Anghel (din păcate decedat) fost apicultor, tâmplar si vânător, alături fiindu-i soția lui Maria, o croitoreasa iscusita, care va poate povesti cum era viața aici in sat, care erau îndeletnicirile țăranilor in trecut, viața semenilor ei.

Pasiune & Traditie

Din pasiune pentru frumos si dorința de a păstra tradiția satului romanesc, de a duce mai departe obiceiurile, tradițiile, am reușit sa adunam o impresionanta colecție de costume populare autentice, obiecte de arta, tablouri într-o locație din Vama Buzăului si suntem pregătiți sa întâmpinăm pe toți cei ce vor sa ne viziteze si cărora sa le putem arata ce însemna tradiția populara românească, frumusețea așezării gospodăriei in mijlocul naturii neschimbata prea mult de om.
Pasiune & Traditie
Ospitalitate

Ospitalitate

Urmașii celor doi au moștenit dragostea fata de frumusețea vieții la sat, fata de obiecte din gospodărie, din sat, vechi, autentice si au demarat acest proiect, ambițios de altfel, care sa ofere posibilitatea turiștilor sa-si umple sufletul cu bucurii, de aduceri aminte pentru cei ce au gustat viata la tara, atunci cand le va calca pragul.

Locația se afla la 45 km de Brasov si este înconjurată de o pădure bogata care oferă aer curat si liniște dar si posibilitatea de a vedea împrejurimile cu obiective interesante de vizitat.

Gospodăria este compusa din doua locații, aranjate cu mobilier vechi dar foarte bine întreținut, covoare țărănești, vitrine pline de obiecte vechi romanești autentice (icoane, cârti vechi, ceramica, costume populare, covoare si țesături vechi) din toate colturile tarii.